pand Sluisstraat11Tot augustus 1942 woonde hij aan de Sluisstraat 11.  

naam geboren te datum overleden te datum
Louis de Vries Rotterdam 17-03-1921 Auschwitz 28-02-1943

Hier woonde Louis de Vries vanaf april 1942 in bij het gezin van Izak de Lange en zijn vrouw Elisabeth Noach. Louis kwam uit Rotterdam.

memorandumDe ouders van Louis waren Benjamin de Vries en Sara van Creveld. Zij hadden vijf kinderen, waarvan Louis de jongste was. Van de hele familie, inclusief echtgenoten en kleinkinderen, heeft alleen een nichtje van Louis de oorlog overleefd.
Haar ouders, Louis’ jongste zus en haar man, duwden hun dochtertje in de armen van een niet-joodse vriend, vlak voor ze de trein in gingen naar Westerbork.

brief aan joodse gemeenteLouis was goudsmid van beroep. Het is onduidelijk waarom Louis bij dit gezin in Deventer kwam wonen.
In Rotterdam was hij lid van de joodse gemeente en ook in Deventer werd hij weer lid. Zie de brief (foto rechts) van Louis, waarin hij vraagt lid te mogen worden van de joodse gemeente Deventer in 1942.

In augustus 1942 moest hij met 27 andere joodse mannen uit Deventer, waaronder de vader en de zonen van het gezin De Lange, naar het mannenwerkkamp Wittenbrink te Hummelo. Begin oktober gingen zij naar Westerbork en een week later moest Louis op transport naar Auschwitz waar hij na vierenhalve maand stierf op 28 februari 1943.