Tot zijn deportatie woonde hij aan de Nilantstraat 85.  

naam geboren te datum overleden te datum
Anton Remeijer Deventer 01-08-1899 Vorden 11-10-1944

AntonRemeijerAnton Remeijer is geboren op 1 augustus 1899 te Deventer. Hij is vermoord op 11 oktober 1944 in Vorden.  Anton Remeijer was  van geloof Jehovah’s Getuige. Behalve de Joodse mensen werden de Jehovah’s Getuigen ook door de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog fanatiek vervolgd.
De Duitsers dwongen de Jehovah’s Getuigen af te zien van hun geloof; deden ze dat niet dan werden ze door de Nazi’s gearresteerd en volgden maatregelen.  Anton Remeijer wilde zijn geloof echter niet afzweren en moest daarom onderduiken.
 
Anton Remeijer is met 2 andere Jehovah’s Getuigen ondergedoken in een woning in Amersfoort. Tijdens een bezoek aan een vriend in Hengelo is Anton met nog 2 Jehovah’s Getuigen verraden en gearresteerd. De gevangenen werden in Vorden verhoord door de commandant van de SS-eenheid,  Ludwig Heinemann, berucht als  de “Beul van Zutphen”. Ondanks de zware martelingen wilden de gevangenen niet praten en hun geloof afzweren. Hierop gaf Heinemann het bevel om de drie mannen ter plekke in Vorden dood te schieten.

Over de dood van Anton Remeijer is veel geschreven; maar over de periode daarvoor is echter weinig bekend.
De familie Van Elderen heeft daarom onderzoek gedaan om het levensverhaal van Anton Remeijer completer te maken.
Klik hier om dit levensverhaal te bekijken of te downloaden.